26 Eylül 2012 Çarşamba

Vegas -> San Francisco

Amerika seyehatimizde Vegastan sonraki rotamız San Francisco idi... Tabi biz Vegastaki outlet alışverişimizi 19:30 gibi bitirince yola düşmemiz de geç oldu haliyle... Daha onceden yaptığımız plana göre Vegas San Francisco arası uzun oldugundan (yaklaşık 11 saat gibi gösteriyordu maps)  yolda 1 gece durmaya karar vermiştik, bunun için de 2 seçeneğimiz vardı, biri Bakersfield (ki aslında yolun nerdeyse tam ortası gibi) digeri ise San Luis Obispo. En son kararımızı okyanusa olabildiğince yaklaşmak olarak verdik ve San Luis Obispo'yu sectik. Oradaki oteli de yine booking.com dan ayarladık. Yol üstü bir yer olduğu için kalacak cok otel var. Bu noktadan sonra San Francisco'ya gitmek için 2 ayrı seçenek var, biri highway 101 (daha hızlı ama içeriden giden yol) digeri ise Highway 1; ki bu da manzarasiyla unlu yol... Biz tabiki highway 1 i tercih ettik :))
Yolumuzun üstünde ilk durağımız San Luis Obispo'ya da cok yakın olan Morro Bay idi. Aslında burayı tesadüfen gördük, baktık herkes buraya gidiyor biz de gidelim dedik... Küçük dükkanların olduğu şirin bir sahil kasabası... Hatta orada cok şirin dükkan sahibeleriyle tanıştık, Türkiye'den geldigimizi duyduklarında bizimle cok ilgilendiler, gezi boyunca başka Amerikalılarla muhabbetimizden Turkiyeye karsı pozitif bir yaklaşımları olduğunu gözlemledik...

Morro Bay

Morro Bay




 Highway 1 gercekten cok güzel bir yol. Kuzeye doğru giderken solda okyanus, kimi zaman virajlı yollarda araba sürmek de harika, o kısımlarda arabayı ben sürdüm, kızlar arkada uyudu, İsmail fotograf çekti, Burak da uyumakla copilotluk arasında gitti geldi:))
Yolda Bigsur civarlarında mola verdik, Big Sur, dagların okyanustan dik yamaçlarla yükseldiği bir bölge, manzara harika ve ortam cok huzurluydu... Bu arada yolda da onlarca klasik araba gördük hepsini cok heyecanlanarak izledik :)
Big Sur


Big Sur
Highway 1 , San Francisco'dan önce Monterey diye bir sehre gidiyor, burası eski sardalye fabrikalarının olduğu bir liman sehri.. Rota üzerindeki ünlü duraklardan da biri ayrıca. 19. yydan beri sanatçıların ve ünlü ressamların yaşadığı bir sehir olmuş... Gidilecek turistik yerleri; akvaryum, sardalye fabrikaları ve fisherman's wharf. Biz yolda oyalandigimiz için akvaryumu kaçırdık. Burası batı yakasının büyük akvaryumlarından biriymiş. Onun yerine Fisherman's Wharf'ta ekmeğin icinde servis edilen clam chowder çorbası ictik. Himmm gercekten cok güzeldi, sebzeli kremalı deniz mahsulleri çorbası.

Monterey

Monterey
Yakın olsak da San Francisco'ya daha yolumuz vardı, şoförümüz İsmail hariç herkes yolda uyudu. Uyandığımızda Bay Bridge'e gelmiştik bile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder