23 Eylül 2012 Pazar

Muir Woods, Sonoma ve Napa

SF'de Golden Gate köprüsününden karsıya gecen yol uzerinde Muir Woods milli parki var. Burası devasa ağaçların olduğu bir bölge, 20. yy in baslarında diğer bölgelerdeki bu devasa ağaçlar kesilmiş olsa da bu bölge bir sekilde korunmuş ve milli parkların savunucusu John Muir'in adı verilmiş. Burada ağaçların ortalama yası 500-800 yıl arasında, en yaşlıları da 1200 yıllık ve boyları da 100m civarlarında. Cok ilginç ve güzel bir bölge insan o devasa ağaçların arasından gökyüzünü zor görüyor ve farklı bir dünyada gibi hissediyor kendini.

Golden Gate
Muir Woods
Muir Woods un biraz kuzeyinde üzüm bağları ve şarap mahzenleriyle ünlü Napa bölgesi var. Biz Muir Woods da cok oyalanip buraya biraz geciktik.. Buradaki şarap yapım merkezleri aksam 5-6 gibi kapanıyor, yine de 3 tanesine girip tadım yapma şansımız oldu. Burası da coğrafya olarak cok güzel, yeşillik bir vadi, heryerde asmalar var... Sideways filmi de burada çekilmiş. Gittiğimiz şarap satıcılarından biri de Madonna Estate idi. Aile işletmesi olan bu yer daha küçük ama özenli bir yer, sahipleri bize şarap yapımından ve şaraplardan bahsetti, cok hoş vakit geçirdik burada da :)
Güneşli ve bol aktiviteli bir pazar gunü geçirdik ve dönüşte pazar günlerini bizim gibi geçiren San Franciscolularla Golden Gate Bridge trafiğine kaldık :)) kendimi Californiali gibi hissettim o an:))
Napa

Napa Şarap Tadımı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder