6 Eylül 2012 Perşembe

Çeşme-Alaçatı

O zaman yeri gelmişken geçen haftaki İzmir tatilimizde neler yaptığımızdan da bahsedeyim :)) Çeşme Ağustos sonu, Eylül başı olmasına rağmen yine kalabalıktı. Hava biraz rüzgarlı deniz de dalgalıydı ama Aya Yorgi her zamanki gibi dalgasız ve rüzgarsızdı ve tabi kalabalık :) Aya Yorgi'de plaj ve gece klübü olarak işletilen 5 tane özel işletme var, bunlar: Babylon, Sole Mare, Marrakech, Paparazzi ve KafePi. Benim hatırladığım 3-4 sene önce Marrakech'in yerinde hiç bir şey yoktu, Babylon ve KafePi de başka işletmelerdeydi. İsimler değişiyor ama mekanlar benzer bir şekilde devam ediyor. Biz de bu gidişimizde Sole Mare ve KafePi'ye gittik. Buradaki KafePi Beach Club'a ilk gidişimdi. Fena olmamış, Sole Mare'de sadece minderler var, KafePi'de ise minderler çim alanda mevcut, deniz kıyısında ise şezlonglar var ve rahatlar... İkisinin de girişi 30 TL, gerçi sezon bitti sayılır, seneye fiyatlar değişir. İçerdeki insan profiline bakınca KafePi daha iyi geldi bana, ama tabi tamamen o güne özel ve tesadüfi de olabilir bu bilgi... Garsonlar da genel olarak daha ilgililerdi. Zaten Sole Mare'dekilere ilgili demek çok güç :)
Çeşme'ye sırf yemek yemeye bile gidilebilir... Denizden sonraki durağımız Ilıca'daki Reyhan Pastanesi! Reyhan Pastanesi İzmir'in en ünlü ve güzel pastanelerinden biri ve bu Ilıca'daki yeri de Çeşme için süper olmuş! Denizden çıktıktan sonra çikolatalı bir sükse, yanında da kahve mmmhhh... Hala aklımda ve canım çekmeye devam ediyor ama burada yerine ne koyacağımı bilemiyorum... Sükse, altı ince kek üstü ise dondurma ve soslu süpper bir tatlı! yummy yummy yummy!
Zaten benim gibi bir sakız düşkünü için Çeşme tam bir cennet... bir çok yerde sakızlı bir lezzet bulmak mümkün.. Bu gidişimizde Kydonia Balıkçısına gittik, Alaçatı Port'ta açılmış, çok güzel bir mekan, mezeleri de çok lezzetli ama porsiyonlar genel olarak küçük... Burda da sakızlı ahtapot yahnisi yedim... Ahtapot ve sakız ne alaka diyebilirsiniz ama olmuş bence, çok da güzel olmuş :)
Üstüne ise Alaçatı merkezdei İmren pastanesinden Sakız Tatlısı, sakızlı muhallebinin daha yoğun sakızlı olanına sakız tatlısı demişler... Harika, mükemmel, sakız severlerin seveceği bir tatlı..
Üstüne sakıza daha da doyamadıysanız, hemen İmren'in karşısındaki sokakta Tektekçi Bar var, burada da sakızlı shot var :) O da bildiğiniz sakılı muhallebi shot'ı. :)) Tektekçi Bar'a sadece sakızlı shot için değil diğer tüm ilginç ve yaratıcı shotları için gidilebilir ancak, servis çok yavaş, kalabalık olunca siparişlere yetişemiyorlar...
Bu gidişimizde gece hayatına pek katılımımız olmadı ama Temmuz'da kalabalık gittiğimizde, Tektekçiden sonra Alaçatı Port'taki Deli Deli (güzel müzik, ortam da güzel), üstüne Marrakech (saat 4 te gittiğimizde son parçayı dinledik ve sonrasında program bitti) ve 24 saat açık olan Ilıca'daki Kırçiçeği Lokantasıyla son bulmuştu gecemiz... Kırçiçeği'nin çorbaları çok güzel ve yanında da üstüne kaşar eritilmiş pide getiriyorlar :)
Benim için Çeşme diyince akla gelen yiyeceklerden biri de Kumru, çünkü burda hiç bir zaman öyle bir kumru yiyemiyoruz. Malesef bu sefer kumruyu sığdıracak bir öğünümüz olmadı, yoksa foursquare'deki yorumlardan Dalyan'daki Kumrucu Hikmet'i de denemek istiyordum... Normalde klasik durak Ilıca Sahildeki Kumrucu Şevki'lerdir  :)  Peynirli kumru ve ayran ikilisine bayılırım!!
Bu arada Çeşme'de her yerde kalınabilir, ama araba olması gerekli, biz bu sefer Boyalık'ta kaldık, konum olarak Aya Yorgi'ye, Çeşme'ye ve Ilıca'ya çok yakın, Alaçatı'ya da yakın sayılır... Ilıca ve Boyalık tarafları genelde ortada olduğu için kalmak için ideal bence.
Alaçatı ise bir garip hallerde bence. Evet güzel bir yer, şirin, özgün butikleri var falan ama, neden tüm Türkiye orada anlamak mümkün değil... Zaten fiyatlar da çok çok uçuk da, bir de aşırı kalabalık, yolda insanlar sıkışıyor, bir yandan restoranların sokaklardaki masalarında yemek yemeğe çalışan insanlar kalabalığın içinde kalıyor... Evet güzel ama bu kadar kalabalık olmadığı sürece... Bundan önce en son 2009'da gittiğimizde herşey hala şirin ve sakindi... Popüler olmuştu o zaman da ama bu kadar da sıkışık değildi. İnsanların çoğu bu popüleritesini merak edip geliyorlar ve zaten çok da geniş olmayan sokaklarında nefes alamadan dolaşıyorlar. Biz bu sefer arka paralel sokaklarından yürüdük, oralarda da oteller açılmış ama yerli halk hala orada yaşıyor. Türkiye'de böyle bir durum var, eski bir köy, birden popüler oluyor, önce bir kaç ünlü falan derken, tüm gazetelerin tatil eklerinde, televizyonlarda magazin programlarında çıkmaya başlıyor ve sonra herkes oraya doluşuyor. Etrafta komik komik evler yapılıp, dışına yapılan kaplama ile taş ev görüntüsü veriliyor, insanlara satılıyor... Neyse bu uzun bir konu, sadece Çeşme'ye de özgü değil maalesef :( O yüzden yazının tadını kaçırmayım ona daha sonra gireyim.
Güzel bir kapanış yapayım, güne açılış için bir öneride bulunayım :) Sedir Kahvaltı evi ve serpme kahvaltısı... Enfes lezzetlerle dolu tabaklar, lorlu karadut reçeli, çeşit çeşit peynir, zeytin, ezme, domates, yanında semaverde çay, ya bi de simit dolması mıydı adı o simitli şey, müthiş ötesi... Sakın otelde kahvaltı yapmayın gelin burada yapın :)

4 yorum:

  1. merhaba canım yine bekleriz alaçatıya :) benim bloğumada beklerim canım

    YanıtlaSil
  2. ALAÇATIYI ÇOK ÖZLEDİM. ÇOK GÜZEL BİR YER. TASHMAHAL OTELDE KALMIŞTIM.

    YanıtlaSil
  3. ALAÇATI BİR TUTKU BENCE KIMI ARASANIZ BURADA
    HER HAFTA SONU GENELDE BENDE ORALARDA FOTOĞRAFÇI OLARAK SOKAK ARALARINDA DOLAŞIYORUM
    DÜĞÜN VE ÖZEL GÜN ÇEKİMLERİ YAPIYORUM.
    CENK KAYA PHOTOGRAPHER www.cenkkaya.com.tr

    YanıtlaSil
  4. Alaçatı gece hayatı ve meşhur Ege yemekleri ile biliniyor. Alaçatı beldesinin özel kültürü ile şekillenen eğlenceli havası ve yiyecek – içecek zenginliği sizleri bekliyor… Alaçatı’da ne yenir, ne içilir, hangi mekanlarda eğlenilir gibi sorularınız varsa doğru adrese geldiniz…

    YanıtlaSil