22 Temmuz 2010 Perşembe

Ankara'da bir yaz akşamı, çim amfi ve Yeni Türkü konseri...

Dün akşam yine kızlarla ODTÜ Mezunlar Derneğinin Okula 100 Verin kampanyası kapsamında düzenlediği Yeni Türkü konserindeydik... Okula 100 Verin kampanyasında toplanan bağışlar Ankara Yenikent'te bir okul yapımı için kullanılıyor, okulun kaba inşaatı bitmiş bile... İtiraf etmeliyim ki konsere bu kampanyayı bilerek gitmedim ama hem kampanya hakkında bilgi sahibi olmak  hem de ufak da olsa bir katkıda bulunmuş olmaktan dolayı mutlu oldum...

Neyse buradan konsere geri dönersek; bence Vişnelikteki çim amfi yaz akşamlarında konser izlemek için harika bir mekan. Hele bi de bol yağışlı ilk bahar ve yazdan sonra yemyeşil ve sık olmuş çimler muhteşem! Konsere gitmeden önce Sedayla markete uğrayıp, kuruyemiş, cips, çekirdek ve hatta benim canımın çekmesi üzerine çekme helva bile aldık, sonra evden getirdiğimiz minder ve kilimlerin üzerine bir güzel yayıldık.. o arada ben babetlerimi de çıkarıp kendimi toprakladım :) gittiğimizde hava da kararmamıştı ve çok güzel bir ortam vardı... Bu arada Vişnelik'te konsere gitmemiş olanlara kesinlikle (çıkan grubu sevmeseler bile) bir kere bile olsa gitmelerini öneririm, çok zevkli bir yer gerçekten.









Sonrasında saat 9 gibi sahneye Yeni Türkü çıktı. Çocukluğumda annemlerin kasetlerinden özellikle tatile giderken dinlediğimiz Yeni Türkü'nün şarkılarının hepsini ezbere bilirmişim meğersem. ve Derya Köroğlu'nun güzel yorumuna klasik kemençenin o muhteşem sesi, pan flüt, gitar, bateri ve klavye ezgileri de eklenince çok güzel bir konser oldu gerçekten..

Gecemiz hohaho hohaho hohahohoho diye şarkı söyleyerek bitti :)

1 yorum: