31 Temmuz 2012 Salı

Macera dolu Amerika...

Yapı Kredi Adios Kart'ın kampanyasıyla, Mart ayında aldığımız Amerika uçak biletleriyle başlayan maceramız, geçen pazar Ankara'ya dönüş ile son buldu. Macera gerçekten Mart ayında başladı :) Gözde ve İsmail'in "hadi gidelim" çağrılarına, daha yeni gitmiş olsak da hayır diyemedik. Ekibe bir de Yeliz katıldı ve biz 5liyi oluşturduk :) Biletlerin alındığı tarihten itibaren, önce rota çalışması, bir yandan olası otel rezervasyonları, kiralık araba araştırması, Amerika iç hat uçuşu, yapılması gerekenler, gezilecek, görülecek yerler, yemek yenecek yerler hakkında detaylı bir program hazırlanmasının yanında, gitmeden önce izlenmesi gereken filmler ve gittiğimizde dinlenilmesi gereken müziklere kadar her şey hazırlandı :) Evet gitmeden önce, gideceğimiz şehirlerle ilgili bir kaç film izleyip, onlardan gitmek istediğimiz yerleri seçtik :) ve evet Amerikadayken, içinde California, San Francisco, New York, LA vs geçen bir sürü şarkı dinleyip gaza geldik :)
Kısaca çoğunlukla İsmail ve ben bu gezi için oldukça iyi hazırlandık...
15 günlük gezimiz için rotamız; Los Angeles, Las Vegas, San Francisco ve New York şeklindeydi... Los Angeles'ta araba kiralayıp, San Francisco'dan ayrılana kadar o arabayla gezdik, San Francisco New York arasını ise uçakla geçtik. Bu uçuşu bulmamıza kayak.com (iphone için uygulaması da var) yardımcı oldu. Arabayı, carrentals.com dan hallettik, otelleri de booking.com veya expedia.com dan ayarladık. Booking.com'da çoğu otelin ücretsiz iptal politikası var ve yine bir çoğu gidene kadar kredi kartından herhangi bir para çekmiyor, farklı rezervasyonlar yapıp daha sonra birine karar kıldığımızda diğerleri iptal ediyorum. İnternet sayesinde tatil ayarlamak hiç zor değil, kimseyle telefonda bile konuşamınız gerekmiyor...
Gitmeden önce sadece otelleri değil, oradaki aktiviteleri de planlayıp, biletlerini aldık.San Francisco ve New York'ta bot turu, Los Angeles'ta ise Cirque Du Soleil'in Iris showuna biletlerimiz aldık.
Geriye gitmeden önce tüm bunların çıktısını alıp bavul hazırlamak kaldı...
Buraya kadar işin mutfak kısmıydı, sonraki yazılarımda yemeklerden bahsedeceğim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder