31 Temmuz 2012 Salı

gezmek güzeldir...

En son tatilimizden yeni dönmüş ve aradaki zaman farkına vücudumu alıştırmaya çalışmakta bir hayli zorlanıyor olsam da, evet gezmek güzeldir... Bana göre herkes gezmeyi sever, sadece gerçekleştirme şekilleri farklıdır, ve de gezerkenki beklentileri...
Benim gezmeyi seven kişiliğime bir de planlı olmam ve üstüne biraz da cesur olmam eklenince, gezmek pek de zor olmuyor. Örneğin, uçak firmalarının aylar öncesinde yaptıkları indirimli bilet kampanyalarından, nasıl olsa bir şekilde ayarlar gideriz veya gidemezsek de en kötü yanar mantığımla, kıştan yaz ayları için rastgele haftasonlarına İzmir ve Bodrum biletleri aldım. Kalacak yer konusunda ise booking.com'dan illaki bir yer ayarlarım mantığıyla hiç stres yapmam. Böylelikle ilk İzmir haftasonu tatilimizi Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirdik. Yoğun bir program ile 2 günlük tatil bana 4 gün gibi geldi :) Bodrum tatilimiz ise 1,5 hafta sonra, bir aksilik çıkmazsa ona da gitmeyi umuyoruz :) Neyseki sevgili kocacım da yoğun iş temposu içinde bu programa kendini uydurmaya çalışıyor.
Tatil için fırsatları hiç kaçırmamak gerekiyor, ve her izin gününü bir tatile çevirme olasılığını düşünmek, ve o düşünce kafada arka planda çalışırken önüne çıkan fırsatlara fazla düşünmeden atlamak (burası önemli, çok düşünüce fırsat kaçar!) ve esnek olmak, evet tüm planlar her zaman istendiği gibi gerçekleşmeyebilir, o zaman başka plan yapacaksın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder