12 Ağustos 2014 Salı

Kos Adası Izlenimleri

Geçtiğimiz Şeker Bayramında önce annemlerin yazlığında biraz zaman geçirdikten sonra, çok sevdiğimiz arkadaşlarımızla Kos'a gittik. Aslında ilk başta plan Kos ya da Rodos'a gitmekti, hatta Rodos'a gitmeye de karar vermiştik ama sonra kendimizi Kos'ta bulduk...

Gittiğim yerlere bir daha gitmem diyenlerden hiç değilim... Evet yeni yerler görmek her zaman güzel ve daha görmek istediğim çok yer de var ama olsun bazı yerler birden fazla gidilmeyi hak eder :) Kos da öyle benim için... Çok özel ya da farklı olduğundan değil, ama Türkiye'deki tatil beldelerine göre kendince avantajları olduğundan...

Bi kere denizi çok güzel, tabi Kos büyük bir ada, Bodrum yarım adasından büyüktür yüz ölçümü olarak... Benim deniz dediğim kısmı da adanın güneyinde Kefalos taraflarındaki Magic, Lagada, Paradise Beach tarafları... Deniz tertemiz, plajı kum ve de dalgasız... Suyu ne soğuk ne de sıcak... Bence şahane :)

İnsanlar güzel, Türkiye'nin rafinesi... Ne tatile geldim kasayım diyen kasıntı tipler ne de şortlu mayolu kız görünce ağzı açık bön bön bakan tipler var... Tam tatil havası, herkes rahat, kimse kimseyle öyle bizdeki gibi fazlaca ilgilenmiyor...

Yemekler güzel, hiç beklemediğiniz restoranlardan, fırınlardan süper lezzetler çıkıyor... Mezeler, ouzolar nefis... Ayrıca turistleri kazıklamak isteyen bir zihniyet yok! Euronun yükselmiş olması biraz dezavantaj tabi bizim için ama bu haliyle bile fiyatlar normal hatta uygun seviyelerde... 

Oteller Türkiye'deki gibi 7yıldızlı değil, zaten öyle bi yerle de kıyaslanıyorum Kos'u. Ama fiyatlar uygun.

Zia diye bi dağ köyü var, çok şirin renkli bi yer... Tepeden gün batımı eşliğinde yemek yemek adada yapılması gereken başlıca aktivitelerden biri... 

Kos'un içi de sevimli, restoranlar dükkanlarla küçük şirin bi merkez... Geceleri hareketli, tabi hareketli derken öyle çılgın bi kalabalık yok :)

Ulaşım çok kolay, kişi başı 30 Euro civarı Bodrum'dan feribotla yazın her gün hem sabah hem akşam gidiş dönüş var... 

Başka adalara biz geçmedik ama geçen geldiğimizde buradan Santorini'ye geçmiştik. Etraftaki bi çok adaya feribotla geçilebilir. 

Araba kiralamak faydalı... Böylelikle adanın merkezine tıkılı kalmamış olursunuz... Hertz, Avis, Europecar gibi büyük firmaların yanında yerel kiralama şirketleri de var... Biz mini sınıf bi araç kiraladık yani Fiat Panda vb. Bize Chevrolet Spark verdiler:) başta sığmayız diye korkuyordum ama hiç de küçük olmayan 4 kişi olarak 2 kabin boy bavulumuzla biz sığdık :)  

Ve son olarak unutulmayacak aktivitelerden biri de; Therma Beach'te gece denize girmekti... Therma Beach termal su çıkan, kayalarla havuz gibi ayrılmış bi yer... Su gerçekten çok sıcak ve alttan minik minik fokurduyor.. Hele bi de gece gidince açık hava jakuzisi gibi bişey, gökyüzünde yıldızları izlerken bi yandan da sıcak sulara kurulduk içkimizi içtik :) şahane bi deneyimdi :) 

16 yorum:

  1. Türkiye’nin kayak merkezi Uludağ’da onlarca otel bulunmaktadır. 1. Ve 2. Oteller bölgesi olarak adlandırılan turizm yörelerinde, zirveye yakın yerde konumlanan tesislerin çoğunda farklı mesafelerde pistler de mevcuttur. http://www.uludagoteller.com.tr/uludag-otelleri/ #uludağ #oteller #uludağoteller

    YanıtlaSil
  2. Gelişmiş hafızası sayesinde üfleme hızını ve yönünü sistemine kaydeden kaset tipi klimalar, ortamda kimse yokken minimum enerji modunda çalışarak büyük tasarruf sağlar.
    Ayrıntılı Bilgi İçin Lütfen İnternet Sitemizi Ziyaret Ediniz.
    http://www.mitsubishiklima.com.tr/klima/ev-ofis-klimalari/kaset-tipi-klima/
    #kasettipiklima #kasettipiklimafiyatları #mitsubishikasetklima

    YanıtlaSil
  3. Gelişmiş hafızası sayesinde üfleme hızını ve yönünü sistemine kaydeden kaset tipi klimalar, ortamda kimse yokken minimum enerji modunda çalışarak büyük tasarruf sağlar.
    Ayrıntılı Bilgi İçin Lütfen İnternet Sitemizi Ziyaret Ediniz.
    http://www.mitsubishiklima.com.tr/klima/ev-ofis-klimalari/kaset-tipi-klima/
    #kasettipiklima #kasettipiklimafiyatları #mitsubishikasetklima

    YanıtlaSil
  4. Mitsubishi klima merkezinden alınır. Mitsubishi klima yetkili satış ve servis merkezi. En uygun klima fiyatları. Daha Fazla bilgi için tıklayınız.
    http://www.mitsubishiklima.com.tr/klimalar/ev-ofis-klimalari/mitsubishi-fden-100-vnvf1-klima/
    #klima #mitsubishi #mitsubishiklima

    YanıtlaSil
  5. Mitsubishi’den İklimsa güvencesinde, 24225 Btu/h soğutma ve 27296 Btu/h ısıtma kapasitesi ile çalışan R410A gazlı, A sınıfı SRK 71 ZM-S Mitsubishi klima iç ünite.Multi klima iç üniteler hakkında detaylı bilgi almak ve kullanım alanlarını öğrenmek için tıklayın.
    http://www.mitsubishiklima.com.tr/klimalar/multi-klima-ic-unite/mitsubishi-srk-71-zm-s-klima/
    #mitsubishiklima #mitsubishi #klima

    YanıtlaSil
  6. Eğer ilk defa kayak merkezine gelecekseniz tercihinizi önerilen işletmelerden yana kullanmalısınız. Kartalkaya’da nerede kalınır, en iyi otel hangisidir, pistlere yakın otelleri mi seçmelisiniz, sunulan hizmetler nelerdir diye merak ediyorsanız otel yorumlarına ve şikayetlerine bakmalısınız.
    Daha Fazla Bilgi İçin Lütfen İnternet Sitemizi Ziyaret Ediniz.
    http://www.kartalkayaotel.com.tr/nerede-kalinir/
    #kartalkaya #kartalkayaotel #kartalkayaoteller

    YanıtlaSil
  7. İlki başarıyla tamamlanan SEO Eğitim Zirvesi’nin ikincisi önümüzdeki ay, 25 – 26 Mart tarihlerinde tekrar düzenlenecek.
    Dijital dünyanın nabzını tutan eğitmenler tarafından hazırlanan SEO Eğitim Zirvesi programı 2 gün toplam 20 konuda SEO’nun tüm tekniklerini öğrenmenizi ve merak ettiğiniz konularla ilgili bilgilenmenizi sağlayacak.
    http://www.seoegitimzirvesi.com/
    #seo #seoeğitimi #seoakademi

    YanıtlaSil
  8. Seo Eğitim Zirvesi - Türkiyenin En iyi Eğitmenlerinden Eğitim Alma Fırsatı
    Seo Akademi Seo Eğitim Zirvesi 24 Oturum Alanında Ünlü 16 Eğitmen % 100 Ögrenme Garantisi Biletler Tükenmeden Seo Zirvesindeki Yerinizi Hemen Ayırtın.
    http://www.seoegitimzirvesi.com/
    ‪#‎seozirvesi‬ ‪#‎seoeğitimzirvesi‬ ‪#‎seosemineri‬

    YanıtlaSil
  9. Sapanca otel fırsatlarından yararlanarak bu hafta sonunu huzur ve konfor içinde geçirmek istemez misiniz? Göz alıcı güzellikteki bu coğrafyada, yeni açılan kaliteli otellerde kalacak, manzaranızın tadını çıkaracaksınız. Panoramik Sapanca manzarasına karşı Sapanca otel hizmetlerinden yararlanabilirken dilediğiniz an heyecanlı aktivitelere katılabilirsiniz.
    http://www.sapancaotel.com.tr/
    #sapancaotel #sapancaotelleri #sapanca

    YanıtlaSil
  10. Kıbrıs otel rezervasyon 100 TL’den başlayan konaklama fiyatları, en çok tercih edilen oteller, tatil fırsatları, kampanyalar ve ulaşım alternatifleri.
    http://www.otelkibris.com.tr/
    #kıbrısotel #kıbrısotelleri #kıbrısoteller

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Yurt içi ve yurt dışı Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Liselerinde okumak isteyenler, yurt dışı lisans ve master programlarına portfolyo hazırlamak isteyenler, sanat kariyerine nasıl yön vermesi gerektiğine karar veremeyenler, hangi bölümün yeteneklerini tam olarak yansıtacağını öğrenmek isteyenler için Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu ile Eğitim Danışmanlığı!
    http://www.guzelsanatlarahazirlikkursu.com.tr/
    #güzelsanatlarahazırlıkkursu #güzelsanatlarahazırlıkkursları #güzelsanatlarahazırlıkkurs

    YanıtlaSil
  13. Seo Eğitim Zirvesi - Türkiyenin En iyi Eğitmenlerinden Eğitim Alma Fırsatı
    Seo Akademi Seo Eğitim Zirvesi 24 Oturum Alanında Ünlü 16 Eğitmen % 100 Ögrenme Garantisi Biletler Tükenmeden Seo Zirvesindeki Yerinizi Hemen Ayırtın.
    http://www.seoegitimzirvesi.com/
    #seo #seoeğitimi #seokursu

    YanıtlaSil
  14. Uludağ turları, kış mevsiminde keyifli vakit geçirmek, sömestr ve hafta sonu tatillerini değerlendirmek için en önemli fırsat. Türkiye’nin ilk kayak merkezi olma özelliğine sahip Uludağ’da günübirlik, hafta sonu turları ile sömestr tatilleri dolu dolu geçirmek istiyorsanız sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
    http://www.uludagotel.com.tr/
    #uludağotel #uludağotelleri #uludağotelfiyatları

    YanıtlaSil
  15. Köroğlu Dağlarının zirvesinde, kayak yapmanın heyecanı bir başka! Kartalkaya Kayak Merkezi, birbirinden zorlu pistleri, dağ tesisleri, doğa aktiviteleri, muhteşem manzaraları, after ski partileri ile dört dörtlük bir tatil yaşatıyor.
    http://www.kartalkayaotel.com.tr/
    #kartalkaya #kartalkayaotel #kartalkayaotelleri

    YanıtlaSil
  16. Foto Life Akademi fotoğrafçılık kursu temel ve meslekli atölyeler, ders programı, eğitmen kadrosu, gezi programı ve fiyatları
    http://www.fotografcilikkursu.com.tr/
    #fotografcilikkursu #fotografcilikegitimi #fotografcilikkursufiyatları #fotografcilikkursukampanyaları

    YanıtlaSil