22 Temmuz 2014 Salı

Değişim Güzeldir

Hayatta istediğimiz şeylerin olduğuna inanırım hep sadece bazı kurallar var: ne istediğini iy bileceksin, ve eksik tanımlamayacaksın. Bi şeyi gerçekten istediğimiz zaman oluyor bence...

Geçen sene bu zamanlar işimin fazlasıyla rutine girmiş olması nedeniyle içimde yoğun bir değişiklik istediği başladı. Ama çalıştığım şirket bir yandan da o kadar güvenli ve ortam da o kadar iyiydi ki, sadece sıkıldığım için kendimi bir bilinmezliğin içine atmaktan korktum... Sonra düşündüm ki işimi değiştirmiyorsam başka bir şeyler değiştirmeliyim... ve sonra hayatıma başka yenilikler kattım. Yoga eğitmenliği kursuna başladım ve hatta aynı değişim enerjisiyle hep başlamak istediğim ama bir türlü kendimde o enerjiyi bulamadığım parti organizasyonu işi için bi start-up yaptım... Kendi markamı oluşturdum, başarılı sayılabilecek tanıtımlar yaptım, bir sürü iş almaya başladım ve öyle bir hale geldim ki aynı anda her yere yetişmeye çalışan ve bundan keyif alan biri oldum (multi-tasking iş yapmayı hep sevmişimdir zaten) Ama bir anda, daha doğrusu yaptığım bir işten sonra bu işin bana keyiften çok stres verdiğini fark ettim ve birden bire bırakıverdim... Gelen tüm talepleri reddetmeye, yeni hiç bir şey yapmamaya başladım... Belki de daha başka bir değişimin kapıdan baktığını gördüğüm için böyle oldu... İlk başta istediğim değişim şimdi kapımdayken biraz korkak, biraz çekingenim... Çünkü hiç bir değişim çok kolay değildir, en azından benim için :) Hele ki tüm yaşam şeklini değiştirecek kadar iddialı olanlar... Şimdi o kapıdan bakarken ileride beni neler beklediğini bilmiyorum. Hem heyecanlı hem de endişe verici bazen... Kapıdan geçecek miyiz onu da bilmiyorum, bi adım attık gerisi karşı taraftaki ışığa bağlı.

Dün yediğim bir şans kurabiyesinin içinden bana çıkan mesaj: "Asla arkana bakma" bana göre açıklaması "korkma kendini görünmez iplerle bağlama" :) Tereddüt etsem de her zaman dediğim şey: "değişim güzeldir."