20 Ocak 2013 Pazar

Ilgaz'da mini tatil

Bu cuma kızlarla işten izin aldık ve Sedaların Ilgaz Mountain Resort'taki devremulklerine gittik. Sabah dağa vardığımızda etraf sisler içindeydi, ormanın icinde yer alan tesise hepimiz heyecan icinde vardık. Soğuk ama temiz hava hepimize çok iyi geldi. Ne kadar soğuk ve karlı da olsa çok keyifli iki gün geçirdik, 4 kız oyun oynadık, kaydık, kızak yaptık, karlarla debenlendik, ben bol bol düştüm... :) Harika oldu, bu tatil bana çok iyi geldi

12 Ocak 2013 Cumartesi

Yağmurlu havaya inat Ankara'da farklı bir haftasonu

Ankara'da kışın haftasonu yapılacak çok fazla seçenek yok maalesef, biz haftasonlarını çoğunlukla spor ve arkadaşlarla buluşma ile geçiriyoruz. Bu haftasonu bir degisiklik yapalım dedik ve kar kış demeden Ulus'a gidip Ankara Kalesi ve civarlarını gezmeye karar verdik. Tabi motivasyonumuzu Grouponot olarak Zenger Paşa Konağında yiyeceğimiz öğle yemeği de arttırmadı değil :)
Öncelikle bilmeyenler için, Ankara Kalesi ve civarı son yıllarda çok değişti ve güzelleşti. Çok ilgi çekici dükkanlar, sanat atölyeleri, sanat galerileri ve şirin kafeler var, alışveriş merkezlerinde bulamadığınız otantik şeyleri burada bulabilirsiniz. Bu arada Çengelhan Koç Müzesi de hemen Kale'nin karşısında. Burası bir sanayi müzesi, aynı zamanda Koç'un koleksiyonundan özel parçaları da içeriyor. Kale'ye gelmişken bu müzeye daha önce gitmediyseniz gidip görmenizi tavsiye ederim.
Biz de bu kadar dolaşmışken karnımız acıktı haliyle... Kale kapısından içeri girince solda, Kalenin tarihi konaklarından birinde yer alıyor Zenger Paşa Konağı. Alt iki kat biraz müze görüntüsünde, restoran kısmı ise en üst katta, Ankara'ya tepeden bakıyor, manzarası çok güzel. İç mekanda tarihi hava korunmaya çalışılmış ancak istenirse daha özenli daha güzel bir yer de yapılabilir. Bu haliyle biraz salaş. Akşamları burda fasıl da varmış, o da keyifli olabilir.
Menümüzde çorba, salata ve kiremitte köfte var, biz çorba yerine bir meze ve bir gözlemeyi tercih ediyoruz. Gözlemeyi orta katta teyzeler yer masasında açıp sacda pişiriyorlar. Gelirken görünce gözlemeyi es gecmek istemedik. İyiki de öyle yapmışız, gözlemesi çok güzeldi, üstüne cızır cızır kiremitte köftesi de öyle.
Hava soğuk diye eve veya kapalı mekanlara tıkılmak yerine, Groupon sayesinde değişik bir haftasonu geçirdik, yeni bir restoran keşfettik, teşekkürler Groupon. :)